top of page
IMG_9191.JPG

Camping de Rousant

en al haar schoonheid

Camping de Rousant
is gelegen in Zoutkamp nabij Lauwersoog en Lauwersmeer. Er is meer dan genoeg ruimte op Camping de Rousant. Een eindeloos lijkende weg tussen 't water door, met aan uw linkerzijde een ongekende variatie aan landschappelijk schoon en een grote verscheidenheid aan plekjes waar u een onderkomen kunt vinden voor tent of caravan.Besluit echter niet te snel, maar wees kieskeurig! Het kan! Ruimte is er genoeg. Wilt u dicht bij het water om te kunnen spelevaren, of zoekt u een rustige beschutting om te kunnen wegdromen?

Geen Kantine maar wel een hele mooie wintertuin
Tja, en dan borrelt bij u de vraag omhoog. En waar is de kantine? Nou kijk... die is er niet! De meeste gasten, die onze camping al eerder bezochten, zijn niet bepaald gecharmeerd van de bekende bingoavonden. Ook zult u hier de lawaaiige afsluiting van een vakantieweek, opgesierd door een of ander radio- of TV-ster, moeten missen.

De onvermijdelijke herrie na zo'n evenement past zeker niet bij deze omgeving. Maar wees gerust, want er is natuurlijk wèl een alternatief! Er is een onderkomen waar u met goed en slecht weer kunt verpozen en de kleintjes zich kunnen vermaken. Uiteraard onder begeleiding van de ouders!

Onze 'wintertuin' is 'n mooi kassencomplex waar het in de zomer heerlijk koel is onder de groene druivenranken, waar elk jaar weer de uitbundige rijke oogst zichtbaar wordt. In het najaar worden de talrijke trossen geplukt en verwerkt tot een sprankelende frisse wijn die een wel zeer bijzondere smaak heeft! Hoe kan het ook anders! De wortels bevinden zich zeker 8 meter diep! Waar de oergrond van het ruigezand nog steeds aanwezig is. Het heeft deze wijn zijn eigenzinnige smaak gegeven! De moeite waard om eens te proberen! Waar vindt u nu nog zo'n bijzondere camping!?!
 

Accomodaties
Camping de Rousant in Zoutkamp heeft meerdere accomodaties, waaronder twee trekkershutten en een Sluismeesterswoning. Bekijk alle accomodaties hier.

Een greep uit onze online reviews! 
 

Schermafbeelding 2021-07-26 om 13.08.50.png

Wat een fantastische camping! Alles piekfijn in orde, fijne staan plaatsen en wat een lief ontvangst van mevr en meneer. Aan alles is gedacht! We kregen een rondleiding van meneer zelf en wat mogen ze trots zijn op deze prachtige plek aan het water. Maak een rondje met de fiets over deze camping en kijk naar de creativiteit van alles wat de camping Rousant te bieden heeft! De rust en ruimte vonden wij heel fijn. Vergeet vooral niet de knooppuntroute om het Lauwersmeer en de gezelligheid van de eetgelegenheden tegenover de camping. Bedankt voor de fijne tijd! 

— André en Sandra de Bruine

Schermafbeelding 2021-07-26 om 13.07.27.png

Een zeer mooie camping de eigenaar en personeel zij zeer vriendelijk en behulpzaam
De camping heeft een nette uitstraling
Sanitair is netjes en schoon
Je kunt er ook goed vliegvissen op brasem, vooren,winde,snoek,en baars
Ik vond het helemaal top en zal zeker weer boeken

bottom of page